Montsilvà és una empresa de guiatges de baixa i mitja muntanya.
La nostra activitat se centra principalment a l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, podent-nos adaptar a altres zones.
Dissenyem rutes tant per a persones que no estan habituades a caminar per la muntanya com per a persones que ja hi tenen un bon bagatge, amb diferents duracions i intensitats.


La nostra filosofia està basada en mantenir un equilibri harmoniós amb la natura i és per això que realitzem les sortides de la forma següent:

Grups reduïts (màxim 6 persones*):

D’aquesta manera ens podem integrar millor a l’entorn natural sense pertorbar la seva harmonia i tenim més possibilitats de poder veure els animals que hi habiten. També proporcionem un guiatge més personalitzat i per tant de més qualitat.

* Infants de 0 a 5 anys no compten.
   Nens i nenes de 5 a 12 anys compten com a 1/2 persona.
   Podem estudiar altres casos.

Excursionisme tranquil:

Amb l’accelerat ritme de vida actual, hi ha una tendència d’anar cada cop més ràpid a la muntanya, sense tenir temps de parar-nos a contemplar el que la natura ens ofereix.

Els espais naturals ens conviden a parar i a deixar-nos seduir per la bellesa de tot el que ens envolta. D’aquesta manera és quan de veritat podem gaudir de tots els seus beneficis, harmonitzant-nos de forma holística a través dels aromes, els sons, els colors, les formes, etc.


Atura el temps i contempla.

Coneixement de l’entorn:

En totes les sortides es fa divulgació de tot allò que considerem interessant de la zona, ja sigui relacionat amb la seva flora, fauna, geologia, història, etc.


Quan es coneix s’estima i quan s’estima es cuida.

Sense dispositius intel·ligents*:

En els últims anys hi ha hagut un augment significatiu de l’ús de les tecnologies en tots els àmbits (internet, aplicacions, xarxes socials...). L’abús d’aquestes ens fa dependents d’elles i fa que deixem d’exercitar els nostres sentits, la nostra creativitat i la nostra capacitat de reflexionar i pensar per nosaltres mateixos.

El medi natural és l’espai idíl·lic on poder descansar de la hiperconnectivitat actual perquè ens aporta tot el que necessitem per poder exercitar i estimular tots els nostres sentits i les nostres habilitats.

Estar a la natura sense cap dispositiu també ens permet entrar en ressonància amb ella i amb nosaltres mateixos.


Desconnecta del món virtual i viu el món real.


* Considerem dispositius intel·ligents tots els aparells que poden tenir connexió a internet. 

Educació ambiental:

La vida a les grans ciutats ha generat un distanciament de les persones vers la natura. Aquest distanciament provoca moltes vegades que hi hagi una interacció amb l’entorn natural des del desconeixement i la inconsciència, no tenint-ne cura.

Davant d’aquesta situació és essencial aportar la informació i els recursos necessaris perquè les persones es puguin retrobar amb la natura i tinguin el coneixement per poder tenir-ne cura.


Quan cuides et cuides.

Free Counter